Stekt röding med Aioli

Stekt röding med aioli är en läcker rätt med krispig röding som kryddas med salt och peppar och steks på hög värme. Toppa med rostade pinjenötter och servera med en blandad sallad som är klädd i en enkel senapsdressing. Till detta serveras en härligt krämig aioli med smak av dijonsenap, vitlök och citron. Servera gärna med kokt potatis för en komplett måltid.

Ingredienser

4 portioner

    Fisken

    • 700 gram röding
    • 1 handfull, pinjenötter
    • blandad sallad
    • salt och peppar

    Dressing

    • 2 msk senap
    • 2 msk vitvinsvinäger
    • 1 nypa, socker
    • olivolja

    Aioli

    • 2 dl olivolja
    • msk dijonsenap
    • 1 st citron
    • 1 st äggula
    • vitlöksklyfta
    • salt

    Instruktioner

    GÖR SÅ HÄR

    • Krydda fisken med salt och peppar
    • Lägg på varm grill eller stekpanna och låt steka ca 4 minuter på varje sida.
    • Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.
    • Rör samman senap, vinäger, socker, salt, peppar och olja till en dressing som du häller över blandsalladen.

    AIOLI

    • Rör ihop salt och pressad vitlök. Tillsätt senap och äggula. Vispa.
    • Häll i oljan i en tunn stråle under oavbruten vispning. Vispa försiktigt i början och fortsätt tills aiolin tjocknar. Smaka av med citronsaft.
    • Servera gärna med lite kokt potatis.
    Share on Facebook
    853 kr
    Fångstmetod: Vildfångad
    996 kr
    Fångstmetod: Vildfångad