Stekt röding med Aioli
Stekt röding med aioli är en läcker rätt med krispig röding som kryddas med salt och peppar och steks på hög värme. Toppa med rostade pinjenötter och servera med en blandad sallad som är klädd i en enkel senapsdressing. Till detta serveras en härligt krämig aioli med smak av dijonsenap, vitlök och citron. Servera gärna med kokt potatis för en komplett måltid.
Instruktioner
GÖR SÅ HÄR
- Krydda fisken med salt och peppar
- Lägg på varm grill eller stekpanna och låt steka ca 4 minuter på varje sida.
- Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.
- Rör samman senap, vinäger, socker, salt, peppar och olja till en dressing som du häller över blandsalladen.
AIOLI
- Rör ihop salt och pressad vitlök. Tillsätt senap och äggula. Vispa.
- Häll i oljan i en tunn stråle under oavbruten vispning. Vispa försiktigt i början och fortsätt tills aiolin tjocknar. Smaka av med citronsaft.
- Servera gärna med lite kokt potatis.
853 kr
Fångstmetod: Vildfångad
996 kr
Fångstmetod: Vildfångad