Sotad skrei-torsk med ljummen sallad

Sotad Skrei-torsk med ljummen sallad är en enkel men elegant rätt. Skreien sotas på hög värme för att få en fin färg och läggs sedan på en sallad av romansallad, potatis och ägg. Smetana, pepparrot och smör med räkor är en krämig och smakrik topping. Garnera med färsk dill för en extra touch av fräschör.

Ingredienser

  • 650 gram Skrei-torsk
  • rapsolja
  • 1 handfull, färsk dill
  • 1 st citron
  • 100 gram smör
  • 100 gram skalade räkor
  • 2 msk pepparrot
  • 2 dl smetana
  • 3 st ägg
  • 4 st potatis
  • 2 st romansallad
  • salt och peppar

4 portioner

    Instruktioner

    • Koka potatisen

    GÖR SÅ HÄR

    • Koka äggen
    • Rimma gärna skreien innan du sotar den. Det snabba alternativet är att lägga den i grovsalt och låta den dra i 15 min. Om du rimmar skrei så får den längre hållbarhet, fastare kött och jämnare sälta rakt igenom.
    • När du sotar fisk ska du ha hög värme och inget eller lite fett. Sota i gjutjärnspanna eller teflonpanna, på båda sidor. Bitarna ska få fin färg. Dra ner värmen och låt Skreibitarna vara kvar i pannan ca 5 min, så blir fisken klar.
    • Plocka gemsallad och vänd den i rapsolja med lite salt och lite citronsaft. Lägg ut det på fatet.
    • Pressa potatisen över salladen. Dela de kokta äggen grovt och fördela dem över salladen.
    • Klicka ut smetana. Riv pepparrot över och lägg på skreien.
    • Smält smör och lägg i räkor. Riv lite citronskal över och pressa i saften. Häll det över fiskbitarna.
    • Garnera med dillvippor.
    Share on Facebook
    Rabatt!
    1000 kr
    Fångstmetod: Vildfångad
    Fångstområde: Norska havet
    1095 kr
    Fångstmetod: Vildfångad
    Fångstområde: Barents hav
    1490 kr
    Fångstmetod: Vildfångad