Torsk med risotto
Portioner: 4 personer
Instruktioner
- Skär torsken i portionsbitar och strö över salt.
- Låt bitarna ligga i 10 minuter, skölj av saltet i kallt vatten och torka bitarna med lite papper.
- Stek torsken i en blandning av olivolja och smör, ca. 3 minuter på varje sida.
Risotto
- Koka upp vitt vin, vatten och buljong. Håll varmt.
- Finhacka lök och vitlök, och sjud lite olivolja tillsammans med ris på medelvärme. Det ska inte steka, bara bli lite mjukt.
- Häll på så mycket av buljongen att det nästan täcker riset. Låt buljongen koka in under omrörning innan du håller på mer.
- När du använt ungefär två tredjedelar av buljongen kan du smaka på riset. Det ska vara al dente och ha en fast kärna. Ungefär 20 minuter tar det att få till ett bra risottoris.
- Stek kantareller lätt gyllenbruna i lite olivolja och lägg de i risotton.
- Ha i parmesan, smör, majs och olivolja i risotton och smaka av med salt och peppar precis innan servering.
- Risotton blir tjockare ju längre den står – servera därför direkt.
- Servera den stekta torsk med risotton.
1095 kr
Fångstmetod: Vildfångad
Fångstområde: Barents hav
Fångstområde: Barents hav