Sashimi
Portioner: 4 personer
Ingredienser
- 200 gram Norsk Lax, utan skinn och ben
- grönsaker
- 2 tsk mirin
- 4 msk vitt vin, torrt
- 4 msk sojasås, japansk
- 6 msk sake
- 3 msk kapris
- 1 msk selleri
- 2 msk syltgurka
- 2 msk lök
- 200 gram Norsk Hälleflundrafilé, utan skinn och ben
- 4 st Pilgrimsmusslor
- morot
- 1 dl sojasås, japansk
- 0.5 st lime
- 1 msk sesamolja
Sojasås med lime
Sashimidressing
Serveras med
Instruktioner
Gör antingen en dressing eller en enkel sojasås med sesam och lime. Det funkar även bra att använda enbart soja.
Börja med att göra dressingen eller såsen.
Dressing
- Finhacka lök, saltgurka, selleri och kapris.
- Blanda de hackade grönsakerna med övriga ingredienser till dressingen.
- Låt dressingen dra några timmar i kylen.
- Mirin är ett låg alkoholhaltigt risvin som kan köpas i asiatiska butiker.
Sojasås med sesam och lime
- Blanda sojasåsen med saften av en halv lime och sesamoljan.
Sashimi
- Skär fisken och pilgrimsmusslorna i tunna skivor.
- Lägg sen upp dem på ett fat.
- Servera med dressingen eller sojasåsen och de grönsaker du tycker är goda.
659 kr
Fångstmetod: Vildfångad
998 kr
Fångstmetod: Vildfångad
498 kr
Fångstmetod: Vildfångad
898 kr
Fångstmetod: Vildfångad
1490 kr
Fångstmetod: Vildfångad