Sashimi

Portioner: 4 personer

Ingredienser

  • 200 gram Norsk Lax, utan skinn och ben
  • grönsaker
  • 2 tsk mirin
  • 4 msk vitt vin, torrt
  • 4 msk sojasås, japansk
  • 6 msk sake
  • 3 msk kapris
  • 1 msk selleri
  • 2 msk syltgurka
  • 2 msk lök
  • 200 gram Norsk Hälleflundrafilé, utan skinn och ben
  • 4 st Pilgrimsmusslor
  • morot
  • 1 dl sojasås, japansk
  • 0.5 st lime
  • 1 msk sesamolja

Sojasås med lime

    Sashimidressing

      Serveras med

        Instruktioner

        Gör antingen en dressing eller en enkel sojasås med sesam och lime. Det funkar även bra att använda enbart soja.

          Börja med att göra dressingen eller såsen.

            Dressing

            • Finhacka lök, saltgurka, selleri och kapris.
            • Blanda de hackade grönsakerna med övriga ingredienser till dressingen.
            • Låt dressingen dra några timmar i kylen.
            • Mirin är ett låg alkoholhaltigt risvin som kan köpas i asiatiska butiker.

            Sojasås med sesam och lime

            • Blanda sojasåsen med saften av en halv lime och sesamoljan.

            Sashimi

            • Skär fisken och pilgrimsmusslorna i tunna skivor.
            • Lägg sen upp dem på ett fat.
            • Servera med dressingen eller sojasåsen och de grönsaker du tycker är goda.
            Share on Facebook
            659 kr
            Fångstmetod: Vildfångad
            998 kr
            Fångstmetod: Vildfångad
            498 kr
            Fångstmetod: Vildfångad
            898 kr
            Fångstmetod: Vildfångad
            1490 kr
            Fångstmetod: Vildfångad