Poké bowl med laxrygg

Portioner: 4 personer

Ingredienser

Riset

  • 400 gram tärnad laxrygg
  • riset
  • picklade rödlöken
  • 2 st avokados i skivor
  • 250 gram mango
  • 4 msk gari
  • 2 dl sojabönor
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 st lime i klyftor
  • 1.5 dl vatten
  • 3 dl sushiris
  • 0.5 tsk salt
  • 4 dl vatten
  • 2 msk mirin
  • 1 skivad rödlök
  • 0.5 dl ättika
  • 1 dl socker

Picklad rödlök

    Bowl

      Instruktioner

      Riset

      • Skölj riset noga i kallt vatten. Häll riset i en kastrull och häll på 4 dl vatten. Koka upp under lock.
      • Dra ner till lägsta värme. Låt stå 10 minuter eller tills vattnet har absorberats.
      • Ta av från värmen och låt svalna till rumstemperatur. Blanda ner 2 msk mirin.

      Picklade rödlök

      • Koka upp ättika, socker och vatten.
      • Lägg löken i en skål, häll på den heta lagen och låt dra minst 30 minuter.

      Bowl

      • Fördela ris i 4 skålar.
      • Toppa med de olika ingredienserna som på bilden. Servera!
      Share on Facebook
      1290 kr
      Fångstmetod: Vildfångad