Poké bowl med laxrygg
Portioner: 4 personer
Ingredienser
Riset
- 400 gram tärnad laxrygg
- riset
- picklade rödlöken
- 2 st avokados i skivor
- 250 gram mango
- 4 msk gari
- 2 dl sojabönor
- 1 knippe färsk koriander
- 1 st lime i klyftor
- 1.5 dl vatten
- 3 dl sushiris
- 0.5 tsk salt
- 4 dl vatten
- 2 msk mirin
- 1 skivad rödlök
- 0.5 dl ättika
- 1 dl socker
Picklad rödlök
Bowl
Instruktioner
Riset
- Skölj riset noga i kallt vatten. Häll riset i en kastrull och häll på 4 dl vatten. Koka upp under lock.
- Dra ner till lägsta värme. Låt stå 10 minuter eller tills vattnet har absorberats.
- Ta av från värmen och låt svalna till rumstemperatur. Blanda ner 2 msk mirin.
Picklade rödlök
- Koka upp ättika, socker och vatten.
- Lägg löken i en skål, häll på den heta lagen och låt dra minst 30 minuter.
Bowl
- Fördela ris i 4 skålar.
- Toppa med de olika ingredienserna som på bilden. Servera!
1290 kr
Fångstmetod: Vildfångad