Grillad lax på spett med chorizo och vita bönor

Portioner: 4 personer

Ingredienser

  • 400 gram Laxfilé, med skinn
  • 2 nypa spiskummin, malen
  • 2 msk olivolja
  • 1 st citron
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 200 gram zucchini
  • 2 st plommontomater
  • 2 st röd paprika
  • 1 kvist rosmarin
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 st gullök
  • 2 dl vita bönor
  • 4 st chorizo
  • 1 handfull av persilja

Instruktioner

  • Blötlägg bönorna över natten. Koka dem sedan mjuka i hönsbuljong.
  • Skiva lax och chorizo.Trä lax och korv på spett. Grilla på hög värme i ca 6 minuter.
  • Skär zucchinin i 2 cm tjocka halvmånar och stek dem gyllene i smör. Tillsätt finhackad lök och stek någon minut till.
  • Rosta och skala paprika, samt skålla och skala tomater.
  • Skär paprika och tomat i grova bitar.
  • Tillsätt bönor, paprika, tomat. Låt allt puttra några minuter.
  • Smaksätt med 1 riven vitlöksklyfta, lite spiskummin och hackad rosmarin.
  • Blanda finhackad persilja, 1 riven vitlöksklyfta och citronskal med olivolja.
  • Pensla på laxspetten mot slutet av grillningen.
Share on Facebook