Citrontorsk

Portioner: 4 personer

Ingredienser

  • 600 gram Norsk Torskfilé
  • 400 gram ärtor, frysta
  • 2 dl vatten
  • 1 st citron
  • 1 tsk salt & peppar
  • 2 tsk maizena
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
  • 1 st ägg
  • 1 dl matlagningsgrädde

Instruktioner

  • Koka upp vatten, citronsaft och skal, salt, maizena och fiskbuljongtärning.
  • Lägg i fisken och låt den koka i ca 10 minuter.
  • Lägg ärtorna i pannan tillsammans med fisken de sista 5 minuterna.
  • Ta försiktigt upp fisken och håll den varm.
  • Vispa samman äggulan och grädden och vispa ner i buljongen.
  • Värm såsen till den tjocknar, rör hela tiden.
  • Smaka av med salt om nödvändigt.
  • Servera fisken i såsen med kokt potatis eller ris.
Share on Facebook
1095 kr
Fångstmetod: Vildfångad
Fångstområde: Barents hav