Räktacos
Portioner: 4 personer
Räktacos är en rätt som innehåller räkor, grönsaker och avokadoröra. Det är en enkel och hälsosam rätt som går snabbt att laga. Räkorna steks i olivolja med vitlök och sambal oelek, sedan läggs de i tortillabröd eller hårda skal tillsammans med grönsaker som mango, gurka, morot och gemsallad. Rätten toppas sedan med avokadoröra, koriander, lime och gräddfil. Det är en läcker och smakrik rätt som passar bra att servera som en middag eller som en del av en buffé.Enkelt, gott och hälsosamt med norska räkor och avokadoröra.
Ingredienser
- 400 gram Räkor, skalade
- 2 st vitlök
- 2 msk olivolja
- 2 tsk sambal oelek
Avokadoröra
- 3 st avokado
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st chili, röd
- 1 kruka koriander, färsk
- 0.5 dl lime
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Grönsaker
- 1 st mango
- 1 st gurka
- 3 st morot
- 1 st gemsallad
Tillbehör
- 1 paket tortillabröd eller hårda skal
- 1 kruka koriander, färsk
- 2 st lime
- 3 dl gräddfil
Instruktioner
Avokadoröra
- Halvera, kärna ur och gröp ur avocadorna. Mosa fruktköttet. Skala och riv vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriandern. Blanda ihop alla ingredienser till röran.
Grönsaker
- Skala, kärna ur och skiva manugon tunt. Skala gurka och morot med potatisskalare och fortsätt skala så det blir tunna remsor. Riv salladen i bitar. Lägg upp grönsakerna i grupper på ett fat.
Räkorna
- Skala och finhacka vitlöken. Stek räkorna i omgångar i olja med vitlök och sambal oelek på hög värme i ca 30 sekunder.
- Värm eller grilla bröden. Lägg i grönsaker, mango, sallad och avokadorör. Strö över koriander. Servera med lime och gräddfil.
1095 kr
Fångstmetod: Vildfångad
920 kr
Fångstmetod: Vildfångad