Poké Bowl med räkor

Portioner: 4 personer
Poké bowls är en populär rätt från Hawaii som består av sallad, ris och fisk, oftast tonfisk, som toppas med olika tillbehör. Rätten har sitt ursprung i den hawaiianska fiskrätten poké, som har ätits i århundraden. Poké bowls har blivit populära världen över, och det finns många varianter av rätten med olika typer av fisk och tillbehör.
Detta recept innehåller räkor som en variant på den traditionella tonfisken. Räkorna toppas med sallad, tomater, avokado, mango, vårlök, koriander och cashewnötter. Riset serveras i en skål och toppas sedan med räkorna och tillbehören. Det är en enkel och hälsosam rätt som är lätt att laga och som passar bra som en middag eller lunch.
Enkelt, gott och hälosamt med norska räkor, avokado, ris, cashewnötter och chili.

Ingredienser

  • 500 gram Räkor, skalade
  • 4 portioner ris
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk sriracha chilisås

Tillbehör

  • 1 st hjärtsallad
  • 2 st tomater
  • 2 st avokado
  • 1 st mango
  • 3 st vårlökar
  • 2 msk koriander, färsk
  • 1 st lime
  • 4 msk cashewnötter
  • sojasås

Instruktioner

  • Tina räkorna om de är frysta.
  • Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.

Tillbehör

  • Skär salladen i remsor, dela tomat, avokado och mango i kuber och vårlök i ringar.
  • Hacka koriander och dela lime i båtar.
  • Skaka cashewnötter i en torr stekpanna.
  • Lägg ris i skålarna och toppa med sallad, tomat, avokado, mango, vårlök och räkor. Strö över cashewnötter och koriander och server med limebåtar og sojasås.
  • Tips: Använd gärna Basmatiris i detta recept.
Share on Facebook
1095 kr
Fångstmetod: Vildfångad
920 kr
Fångstmetod: Vildfångad