Norsk hälleflundra med örtsmör och foliebakade grönsaker

Ingredienser

4 portioner

  • peppar
  • salt
  • 2 st bifftomat
  • 1 st rödlök
  • 1 st zucchini
  • 1 st citron
  • 1 msk timjan (färsk)
  • 1 msk gräslök (färsk)
  • 1 msk persilja
  • 600 gram Hälleflundra
  • 2 msk salt
  • 1 msk ingefära
  • 2 msk olivolja
  • 100 gram smör
  • matolja

Fisken

    Örtsmör

      Grönsaker

        Instruktioner

        Marinera fisken

        • Blanda salt, riven ingefära och hackad chilipeppar och gnid in i fisken på bägge sidor.
        • Låt fisken ligga medan tillbehören tillagas

        Örtsmör

        • Hacka de färska örterna.
        • Rör ner örterna i det rumstempererade smöret.
        • Smaka av med några droppar citronsaft.
        • Rulla smöret i smörpapper och lägg det i kylskåpet så att det stelnar.

        Foliebakade grönsaker

        • Skär zucchinin i skivor.
        • Skär rödlöken i tunna ringar.
        • Skär bifftomaterna i tjocka skivor
        • Smörj en stor bit aluminiumfolie och lägg på grönsakerna med salt och peppar mellan lagren.
        • Droppa på lite olja och paketera folien löst runt om.

        Grillning

        • Lägg foliepaketen på grillen med öppningen uppåt och stek grönsakerna tills de är mjuka, ca 10 minuter.
        • Pensla fiskskivorna rikligt med olja, använd gärna ett halster och grilla dem i 2–3 minuter på vardera sida tills de är helt genomstekta.
        • Skiva smöret och lägg det på den varma fisken strax före servering.
        • Fördela grönsakerna på tallrikarna med fisken.
        Share on Facebook
        898 kr
        Fångstmetod: Vildfångad