Norsk hälleflundra med örtsmör och foliebakade grönsaker
Ingredienser
4 portioner
- peppar
- salt
- 2 st bifftomat
- 1 st rödlök
- 1 st zucchini
- 1 st citron
- 1 msk timjan (färsk)
- 1 msk gräslök (färsk)
- 1 msk persilja
- 600 gram Hälleflundra
- 2 msk salt
- 1 msk ingefära
- 2 msk olivolja
- 100 gram smör
- matolja
Fisken
Örtsmör
Grönsaker
Instruktioner
Marinera fisken
- Blanda salt, riven ingefära och hackad chilipeppar och gnid in i fisken på bägge sidor.
- Låt fisken ligga medan tillbehören tillagas
Örtsmör
- Hacka de färska örterna.
- Rör ner örterna i det rumstempererade smöret.
- Smaka av med några droppar citronsaft.
- Rulla smöret i smörpapper och lägg det i kylskåpet så att det stelnar.
Foliebakade grönsaker
- Skär zucchinin i skivor.
- Skär rödlöken i tunna ringar.
- Skär bifftomaterna i tjocka skivor
- Smörj en stor bit aluminiumfolie och lägg på grönsakerna med salt och peppar mellan lagren.
- Droppa på lite olja och paketera folien löst runt om.
Grillning
- Lägg foliepaketen på grillen med öppningen uppåt och stek grönsakerna tills de är mjuka, ca 10 minuter.
- Pensla fiskskivorna rikligt med olja, använd gärna ett halster och grilla dem i 2–3 minuter på vardera sida tills de är helt genomstekta.
- Skiva smöret och lägg det på den varma fisken strax före servering.
- Fördela grönsakerna på tallrikarna med fisken.
898 kr
Fångstmetod: Vildfångad