Aioli
Portioner: 4
Ingredienser
- Citron
- Äggula
- Valfri senap
- Valfri vinäger
- Olivolja (Använd en kallpressad olivolja som ger smak, eller en mer neutral olja om du vill framhäva vitlöken och Cayennepeppar)
Smaksättning
- Pressad vitlök
- Cayennepeppar
Instruktioner
- Gör först en majonäs genom att blanda äggula senap och vinäger, försök ta ut dessa innan så att de är rumstempererade.
- Under hård vispning (använd gärna en handmixer) droppa i olivolja i början för att sedan ringla i den tills majonäsen är önskad tjocklek. Det går lika bra att köpa majonässen om man inte vill göra sin egen.
- Skala och pressa vitlök. Vispa i önskad mängd efter smak i majonäsen. Pressa några droppar citron och servera med lite cayennepeppar på toppen.
- Njut med räkor eller en bit grillad fisk.
1095 kr
Fångstmetod: Vildfångad
920 kr
Fångstmetod: Vildfångad