Aioli

Portioner: 4

Ingredienser

  • Citron
  • Äggula
  • Valfri senap
  • Valfri vinäger
  • Olivolja (Använd en kallpressad olivolja som ger smak, eller en mer neutral olja om du vill framhäva vitlöken och Cayennepeppar)

Smaksättning

  • Pressad vitlök
  • Cayennepeppar

Instruktioner

  • Gör först en majonäs genom att blanda äggula senap och vinäger, försök ta ut dessa innan så att de är rumstempererade.
  • Under hård vispning (använd gärna en handmixer) droppa i olivolja i början för att sedan ringla i den tills majonäsen är önskad tjocklek. Det går lika bra att köpa majonässen om man inte vill göra sin egen.
  • Skala och pressa vitlök. Vispa i önskad mängd efter smak i majonäsen. Pressa några droppar citron och servera med lite cayennepeppar på toppen.
  • Njut med räkor eller en bit grillad fisk.
Share on Facebook
1095 kr
Fångstmetod: Vildfångad
920 kr
Fångstmetod: Vildfångad