Laxburgare med avokadokräm & mangosalsa

Portioner: 4 personer

Ingredienser

  • 4 st Laxburgare
  • 4 st hamburgerbröd, gärna brioche
  • babyspenat

Mangosalsa

  • 1 st mango
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st chili
  • 1 näve koriander
  • 1 st lime
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar

Avokadokräm

  • 2 st avokado
  • 1 dl gräddfil
  • 1 st lime
  • salt och peppar

Instruktioner

Mangosalsa

  • Skär mango och rödlök i små tärningar. Finhacka chili och koriander.
  • Blanda ingredienserna och tillsätt limesaft och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar.

Avokadokräm

  • Blanda avokado, gräddfil och limesaft till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

Grillning/Stekning

  • Låt gärna Salmaburgaren ligga i rumstemperatur ca 10 min innan tillagning.
  • Stek/grilla burgaren 1-2 min på vardera sida, pensla gärna burgaren med neutral olja innan grillning.
  • Fördela avokadokrämen på brödet, lägg på laxen och toppa med mangosalsan. Lägg brödet på toppen.
Share on Facebook
568 kr
Fångstmetod: Vildfångad