Laxburgare BBQ med äpple- & fänkålssallad

Portioner: 4 personer

Ingredienser

  • 4 st laxburgare
  • 4 st ljusa hamburgerbröd, typ pretzels eller valfritt alt.
  • 2 st fänkål, tunt hyvlad
  • 2 st gröna äpplen, tunt hyvlad
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk smoke liquid
  • 2 st bifftomater , skivad
  • frisésallad
  • flingsalt eller hickorysalt
  • svartpeppar
  • råsocker eller farinsocker

Instruktioner

  • Blanda hyvlad fänkål, äpple och majonnäs till en "slaw". Smaka av med äppelcidervinäger, smoke liquid, salt och peppar. Sockra tomatskivorna och bränn med brännare eller stek i stekpanna på hög värme.
  • Värm upp grillpannan på högsta värmen. Pensla Salmaburgarna med några droppar rökt olja (alterantivt raps- eller olivolja). Salta och peppra. Grilla ca 1-2 min på vardera sida eller tills att de fått ett gyllenbrunt mönster.
  • Placera alla delar i hamburgerbrödet i önskad ordning. Njut!
Share on Facebook
568 kr
Fångstmetod: Vildfångad