Hotpot med norsk hälleflundra

Ingredienser

  • 600 gram Norsk hälleflundra
  • 12 st små lökar
  • 2 st morötter
  • 3 dl fiskbuljong
  • 2 dl kokosmjölk
  • 6 blad, koriander
  • 1 st lime
  • 1 msk korianderfrön
  • 1 msk curry madras (mild)
  • msk röd chili
  • 20 gram ingefära
  • 1 st limeblad
  • 1 st citrongräs
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 2 st Schallotenlök
  • 2 msk Majsolja
  • 1 st rotselleri

4 portioner

    Instruktioner

    • Krossa alla kryddor i en mortel.

    GÖR SÅ HÄR

    • Finhacka schalottenlök och vitlök.
    • Värm oljan och tillsätt alla kryddorna tillsammans med schalottenlök och vitlök.
    • Fräs allt i 5 minuter utan att det blir brunt
    • Hacka morötter, smålök och rotselleri i bitar.
    • Häll över fiskbuljong och kokosmjölk och smaka av med limejuice.
    • Sila av.
    • Koka upp soppan, lägg i morötter, smålök och rotselleri.
    • Tillsätt fisken de sista 3–4 minuterna.
    Share on Facebook
    898 kr
    Fångstmetod: Vildfångad