Grillade rödräkor med tomat- och pepparrotsdipp

Portioner: 4 Personer
Grillade rödräkor är en smakrik och enkel rätt att tillaga på stranden eller hemma i trädgården. Rödräkor grillas med enkvistar eller cypress och serveras med en mustig dipp på tomat, mandel och pepparrot. Det går också bra att göra rätten på andra räkor som tigerräkor eller gambas. Receptet är för 4 personer och tar ungefär 30 minuter att tillaga.

Ingredienser

  • 12 st Rödräkor
  • 2 enkvistar eller cypress
  • träkol eller strandved, att grilla med

Dippsås

  • 1 dl saltad mandel, hackade
  • 2 st burkar krossade tomater
  • 1.5 dl chilisås
  • 2 msk rökt sambal oelek
  • 3 msk riven pepparrot
  • 2 msk limejuice
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 tsk worcestershiresås
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Tänd grillen och låt den få en fin glödbädd, lägg enkvistarna i blöt i en spann med vatten.
  • Under tiden gör vi såsen. Blanda tomatkrosset med chilisås och finhackad mandel, smaksätt såsen med övriga ingredienser och smaka av med salt.
  • Lägg rödräkorna på grillen och grilla dem 1-2 minuter på ena sidan, lyft gallret och lägg på blötlagda enkvistar direkt på glöden, sätt tillbaka gallret och lägg locket på grillen.
  • Låt det hela ”röka” 2-3 minuter tills rödräkorna är färdiggrillade. Ät dem direkt med dippsåsen och en bit gott bröd.
Share on Facebook
398 kr
Fångstmetod: Vildfångad
949 kr
Fångstmetod: Vildfångad
419 kr
Fångstmetod: Vildfångad