Grillad Laxrygg med orientalisk touch

Grillad lax med råkostsallad, stekta nötter, sojamajonnäs samt marinerad rom.
Receptet har gjorts i samarbete med Fiskeriet.

Ingredienser

4 portioner

  • 4 st Laxfiléer
  • 1 st Mango
  • 2 påsar, Råkostsallad
  • 60 gram Rom
  • 1 kruka, Koriander
  • 1 st Grön chili
  • 2 st Lime
  • 2 tsk Sesamolja
  • 2 dl Mirin
  • 2 dl Soja
  • 2 dl Majonnäs
  • 1 dl Cashewnötter

Instruktioner

MARINERAD ROM

  • Blanda rom med 1 msk soja och 1 msk mirin.

MIRINDRESSING

  • Blanda resten av sojan och mirin med sesamolja samt saften och skalet från en lime.

SOJAMAJONNÄS

  • Blanda 2 dl majonnäs med 1 msk soja
  • Lägg i hackad chili och koriander.

GÖR FÄRDIGT OCH SERVERA

  • Salta och peppra laxen.
  • Tillaga i aluminiumformen i 200 grader tills innertemperaturen når ca 54 grader, 8-10 minuter.
  • Om möjligt grilla även nötterna, annars rosta dem i stekpanna.
  • Lägg råkostsalladen och skuren mango i botten på en djup tallrik. Häll över mirindressingen.
  • Lägg på laxen och toppa med regnbågsrom och sojamajonnäs.
Share on Facebook
659 kr
Fångstmetod: Vildfångad
1290 kr
Fångstmetod: Vildfångad