Grillad Laxrygg med orientalisk touch
Grillad lax med råkostsallad, stekta nötter, sojamajonnäs samt marinerad rom.Receptet har gjorts i samarbete med Fiskeriet.
Ingredienser
4 portioner
- 4 st Laxfiléer
- 1 st Mango
- 2 påsar, Råkostsallad
- 60 gram Rom
- 1 kruka, Koriander
- 1 st Grön chili
- 2 st Lime
- 2 tsk Sesamolja
- 2 dl Mirin
- 2 dl Soja
- 2 dl Majonnäs
- 1 dl Cashewnötter
Instruktioner
MARINERAD ROM
- Blanda rom med 1 msk soja och 1 msk mirin.
MIRINDRESSING
- Blanda resten av sojan och mirin med sesamolja samt saften och skalet från en lime.
SOJAMAJONNÄS
- Blanda 2 dl majonnäs med 1 msk soja
- Lägg i hackad chili och koriander.
GÖR FÄRDIGT OCH SERVERA
- Salta och peppra laxen.
- Tillaga i aluminiumformen i 200 grader tills innertemperaturen når ca 54 grader, 8-10 minuter.
- Om möjligt grilla även nötterna, annars rosta dem i stekpanna.
- Lägg råkostsalladen och skuren mango i botten på en djup tallrik. Häll över mirindressingen.
- Lägg på laxen och toppa med regnbågsrom och sojamajonnäs.
659 kr
Fångstmetod: Vildfångad
1290 kr
Fångstmetod: Vildfångad