Fish tacos
Portioner: 8
Fish tacos! De är enkla att göra, faktiskt inte mer komplicerad än en vanlig taco, och de är mer smakrikt tycker vi! Genom att man kombinera och byter sjömat kan man variera tacosen. Serveras i varma mjuka tortillabröd med en enkel salsa, marinerad kål och mycket lime! Testa och byt ut köttfärsen mot sjömat och kombinera fredagstacos med sjömatslyxen!Nedan har ni ett par alternativ på olika fyllningar till fish tacos!
Ingredienser
Panerad Torsk
- 1 kg Torskfilé
- 2 st Ägg
- 2 dl Pankoströbröd
- salt och peppar
Chilliräkor
- 500 gram Räkor XXL eller Tapas Gambas
- 1 st, Chilli
- 2 st, Vitlöksklyftor
- msk Spiskummin
- 3 st, Lime
- 1 Limezest
- 1 msk Olivolja
- 2 st, knippe, Koriander
Marinerad kål
- 1 st Rödkål
- 1 msk honung
- 2 st lime
ärt och gräddfilssås
- 500 gram ärtor
- 300 gram gräddfil
- 2 st st, vitlöksklyftor
- 1 st, knippe körvel
- 12 st Tortillabröd
Instruktioner
Marinerad Rödkål
- Skär rödkålen fint.
- Marinera kålen i honung och lime, smaka av med salt och peppar.
Ärt och Gräddfilssås
- Tina ärtorna, och rörihop dem tillsammans med grekisk yoghurt, vitlök och körvel. Smaka av med salt och peppar.
- Ställ in blandningen i kylen tills deta andra är klart.
Marineraderäkor
- Rör ihop alla ingredienser till en marinad. Lägg i räkorna och låt stå i minst 20 min.
- Stek de marinerade räkorna i en het panna eller grilla på spett.
Paneradtorsk
- Skär fisken i mindre bitar à ca 30 g. Krydda med salt och peppar.
- Doppa bitarna i vispat ägg och rulla sedan i pankoströbröd så att du täcker hela fiskbiten
- Värm upp olja så att den nästan ryker och stek fisken i 2 minuter på varje sida tills den blivit gyllene
Servera
- Värm tortillasen i ugnen.
- Fördela dina räkor, torsk och röror på dina varma tortillas.
1095 kr
Fångstmetod: Vildfångad
Fångstområde: Barents hav
Fångstområde: Barents hav
418 kr
Fångstmetod: Vildfångad
448 kr
Fångstmetod: Vildfångad
1095 kr
Fångstmetod: Vildfångad