Fish and Chips
Fish and chips är en klassisk brittisk rätt som är enkel att tillaga och otroligt god. Här serveras antingen panerad stillahavsspätta eller sprödbakad torsk med knapriga bakpotatisstrips som är rostade i ugnen. Om du vill göra egen panering, använd rostat bröd som du sedan mixar till ströbröd. Servera med gröna ärtor som mosas och blandas med crème fraiche för en krämig konsistens. Detta är en måltid som passar lika bra till vardags som till festliga tillfällen!
Ingredienser
- 2 st Panerad Stillahavsspätta eller Sprödbakad Torsk
- 400 gram bakpotatis
- 2 msk olivolja
- 150 gram frysta ärtor
- 2 msk crème fraiche
Till egen panering:
- 2 st skivor vitt bröd
- 2 st vita fiskfiléer, som torsk, stillahavsspätta, rödtunga
- 1 msk vanligt mjöl, kryddat
- 1 st ägg
Instruktioner
- Värm ugnen till 200°C (Varmluftsugn) 225°C Vanlig. Skala och hacka potatis i lagomt tjocka strips, blanda sedan med olivolja och lite salt. Lägg på en stor bakplåt och in i ugnen i 20 minuter, vänd efter halva tiden.
- Tag fram våra förstekta Panerad Stillahavsspätta eller Sprödbakad Torsk ur frysen. Alternativt: gör egna panering: Rosta brödet lätt och blanda sedan kort i matberedaren för att få grovt ströbröd. Vänd fisken i mjöl, skaka av överskottet, doppa sedan i lite vispat ägg, sedan ströbrödet för att beläggas ordentligt. Rosta fisken med chipsen i ytterligare 20 minuter tills båda är gyllene.
- Strax innan Fish and Chips är klara, koka ärtorna i 3-4 minuter, töm vattnet och mosa dem. Rör ner crème fraiche och krydda.
Rabatt!
1000 kr
Fångstmetod: Vildfångad
Fångstområde: Norska havet
Fångstområde: Norska havet
1095 kr
Fångstmetod: Vildfångad
Fångstområde: Barents hav
Fångstområde: Barents hav
418 kr
Fångstmetod: Vildfångad
418 kr
Fångstmetod: Vildfångad
1490 kr
Fångstmetod: Vildfångad