Abborre i panna med vitt vin, tomat, örter och grädde

Portioner: 4 Personer
Denna rätt med abborrfiléer i vitt vin och grädde är en smakrik och lättlagad middag som hela familjen kommer att älska. Servera med färskpotatis, sparris och morot för en fulländad middag. Denna rätt går också bra att tillaga med gösfiléer istället för abborrfiléer om du föredrar det. Ge detta recept en chans och njut av en fantastisk middag med dina nära och kära!

Ingredienser

  • 600 gram abborrefilé eller gösfilé
  • olivolja
  • 1 knippe rädisor, hyvlade
  • 200 gram sockerärtor
  • 500 gram färskpotatis
  • 500 gram grön sparris
  • 1 knippe morötter
  • smör, att steka i
  • 2 st plommontomater
  • 1 kruka gräslök
  • 1 kruka körvel
  • 1 kruka dill
  • 3 dl grädde
  • 3 dl vitt vin
  • mjöl, att vända fisken i
  • flingsalt

Instruktioner

  • Börja koka potatisen i en kastrull med mycket vatten. Tillsätt skivade morötter när tio minuter återstår av koktiden. När det är en minut kvar, tillsätt skivad sparris och sockerärtor.
  • Blanchera tomaterna och ta bort skal och kärnor, skär ner köttet i mindre tärningar.
  • Ta fram fisken och byxa den, skär sedan ett tunt snitt längs fisken mitt på och vik den dubbelt så det blir en jämntjock bit fisk. Vänd fisken i mjöl och salta den på båda sidor.
  • Stek fisken på direkten i smör på båda sidor, ca 1 minut på varje sida. Den ska få yta och gul färg.
  • Höj värmen, slå sedan på vinet och låt det koka upp. Tillsätt grädden och låt den koka in snabbt. Sänk värmen och låt det puttra. Tillsätt den hackade tomaten och smaka av med salt.
  • Servera fisken i stekpannan med sås och hackade örter och tunt hyvlad rädisa samt kokade grönsaker.
Share on Facebook
974 kr
Fångstmetod: Vildfångad