Hälleflundra lindad i potatis och tapenad.
Portioner: 4
Detta recept lärde jag mig på en matkurs. Receptet är lite pilligt men väldigt gott. När vi tillagade det så serverades det med en tomatsås smaksatt med dijonsenap.De läskigaste biten är att mandolina potatisen tunt - akta fingrarna då en mandolinen är väldigt vass. Har du ingen mandolin - försök med en osthyveln annars rekommenderar vi denna mandolin (akta fingrarna)
Equipment
- 1 Mandolinv potatishyvlare
Ingredienser
- 4 fileer Hälleflundra
- 8 st potatis (mjölig)
- 1 msk potatismjöl
- 1 msk Tapenad
- 1 msk dijon senap
- 3 st tomater
- 2 st shalottenlökar
- 1 klyfta Vitlök
- 1 msk olivolja
- salt
- peppar
- smör
Instruktioner
Potatis och tapenad fiskpaket
- Tina och rimma hälleflundran i saltlake.
- Skala potatis och mandolin potatisen i tunna böjbara skivor
- Lägg plastfolie slätt på en skärbräda
- Häll poattismöjl på plastenfoliet
- placera den mandolinade omlott så att de bildar en fyrkant som är ca dubbel så stor som fisken
- bred ut tapenad på potatisen
- lägg fisken ovanpå tapenaden
- bred tapenadd på fisken
- salta och peppra efter smak
- vik sedan ihop potatis och plast så att du bygger in fisken i potatispaket
- lägga å
Tomatröra
- skala eller filéa tomaten så att du får skinn- och kärnfria klyftor.
- hacka löken i småbitar.
- fräs löken och vitlöken i olivolja tills den är genomskinlig
- lägg i tomaterna på lågvärme
- låt koka ihop så att du får en tomat och lök chutney
- smaksätt med en klick senap och olivolja.
Stek fisken
- I en stekpanna på mediumvärme klicka i en bit smör och olja
- Tabort plasten försiktigt runt potatispaketet
- stek i smör tills potatisen är gyllenbrun och
Servera
- Lägg fisken på en talrik och toppa med den varma tomatröran