Go Back
+ servings

Så här gör du nigiri sushi

Total tid50 minuter
Måltid: Fisk recept, Laxrecept, middag, Sashimi recept, Tillagningstips
Keyword: lax
Yield: 4 personer
Författare: Norskfisk.se

Materials

  • 300 gram Lax med sashimikvalitet
  • 5 dl sushiris
  • 0.5 dl sushiättika
  • 4 msk socker
  • 0.5 msk salt
  • 2 msk wasabi

Instruktioner

  • Skölj och tvätta riset flera gånger i kallt vatten. Låt riset rinna av i en sil.
  • Häll ris och vatten i en kastrull och låt koka under lock i 3-4 minuter. Ta bort riset från plattan och skruva ner värmen.
  • Sätt tillbaka riset och låt det sjuda på svag värme i ca 15 minuter.
  • Ta bort kastrullen från värmen och låt riset stå under lock i 15 minuter till.
  • Häll över riset i en skål.
  • Blanda samman ättika, salt och socker och rör tills det löst upp sig.
  • Häll blandningen över riset och blanda väl så att vätskan fördelas jämt över riset.
  • Kyl ner det strax innan användning. Riset skall ha rumstemperatur då sushirullarna görs.
  • Forma en oval boll av riset.
  • Lägg lite wasabi på toppen.
  • Pressa fast en bit renskuren lax.
  • Servera med sojasås och syltad ingefära.