Torsk i ugn med bacon

Ingredienser

4 personer

  • 500 gram Torskrygg
  • 75 gram Bacon
  • 300 gram Skinnfria tomater
  • krm, Peppar
  • krm, Salt
  • tsk Socker
  • 2 tsk Finhackad gräslök
  • 3 tsk Olivolja
  • Servera med nykokt potatis

Instruktioner

TORSKEN

  • Dela torsken i fyra bitar.
  • Salta och peppra.
  • Ugnsstek i ca 10 minuter på 200 grader.

TOMATER OCH BACON

  • Dela tomaterna i 2 halvor och lägg snittsidan ner så att de rinner av sig.
  • Skär dem i skivor och blanda dem med olivoljan, gräslök, salt, peppar och socker.
  • Strimla bacon och stek dem knaperstekt.

SERVERING

  • Fördela tomatblandningen över fisken, strö bacon och extra gräslök på toppen.
  • Servera med nykokt potatis.
Share on Facebook
Rabatt!
1000 kr
Fångstmetod: Vildfångad
Fångstområde: Norska havet
1095 kr
Fångstmetod: Vildfångad
Fångstområde: Barents hav
1490 kr
Fångstmetod: Vildfångad