Mängdrabatt!
0.075kg från 498 kr
Fångstmetod: Vildfångad
1095 kr
Fångstmetod: Vildfångad

Tunnbrödssnittar med räkor

Portioner: 4
Tunnbrödssnittar får man inte missa på nyårsmenyn, så varför inte göra dem helt oemotståndligt goda med våra lyxräkor och kanske löjrom? Är perfekta att göra klart ett par timmar i förväg eftersom de bara blir godare då och det tar endast tio minuter och förebereda!

Ingredienser

  • 2 msk Löjrom (eller rom från räkorna)
  • 200 gram Skalade Räkor
  • 1 nypa Dill
  • 1 paket Färskost Pepparrot
  • 1 paket Fyrkantig mjukt tunnbröd
  • 1 kryddmått Svartpeppar
  • 1 kryddmåt Havssalt
  • 1 st Citron

Instruktioner

  • Skala de tinade räkorna nogrannt, grovhacka hälften av räkorna till något mindre delar, lägg sedan undan i en var sin skål.
  • Bred på rikligt med färskost över tunnbröden.
  • Hacka dillen och blanda i hälften med de hackade räkorna.
  • Pressa lite saft från citronen och tillsätt den i röran med lite salt och svartpeppar. Rör om försiktigt.
  • Sprid ut röran jämnt över dina tunnbröd.
  • Rulla ihop var och en lite snyggt till en tunnbrödsrulle.
  • Lägg upp dem på en skärbräda och skär upp alla rullar i ca: 2 cm tjocka snittar.
  • Vänd upp snittarna på en stor bricka, toppa varje snitt med en räka samt en liten nypa dill!
  • Låt stå i kylen eller servera direkt!
Share on Facebook