Mängdrabatt!
0.075kg från 498 kr
Fångstmetod: Vildfångad
1095 kr
Fångstmetod: Vildfångad
Tunnbrödssnittar med räkor
Portioner: 4
Tunnbrödssnittar får man inte missa på nyårsmenyn, så varför inte göra dem helt oemotståndligt goda med våra lyxräkor och kanske löjrom? Är perfekta att göra klart ett par timmar i förväg eftersom de bara blir godare då och det tar endast tio minuter och förebereda!
Ingredienser
- 2 msk Löjrom (eller rom från räkorna)
- 200 gram Skalade Räkor
- 1 nypa Dill
- 1 paket Färskost Pepparrot
- 1 paket Fyrkantig mjukt tunnbröd
- 1 kryddmått Svartpeppar
- 1 kryddmåt Havssalt
- 1 st Citron
Instruktioner
- Skala de tinade räkorna nogrannt, grovhacka hälften av räkorna till något mindre delar, lägg sedan undan i en var sin skål.
- Bred på rikligt med färskost över tunnbröden.
- Hacka dillen och blanda i hälften med de hackade räkorna.
- Pressa lite saft från citronen och tillsätt den i röran med lite salt och svartpeppar. Rör om försiktigt.
- Sprid ut röran jämnt över dina tunnbröd.
- Rulla ihop var och en lite snyggt till en tunnbrödsrulle.
- Lägg upp dem på en skärbräda och skär upp alla rullar i ca: 2 cm tjocka snittar.
- Vänd upp snittarna på en stor bricka, toppa varje snitt med en räka samt en liten nypa dill!
- Låt stå i kylen eller servera direkt!