Grillad Marulk med dill och citronsås
Portioner: 4 pers
Ett enkelt recept på grillad Marulk som serveras med en kalorisnål sås och fräscha tillbehör.
Ingredienser
- 800 g Norsk Marulk
- Olivolja för pensling
- Salt och peppar efter smak
Till såsen
- 2 dl Crème fraiche, lätt
- 1 tsk Dijonsenap
- 1 st Citron saften
- 2 msk Dill hackad
- Salt och peppar efter smak
Tillbehör
- Valfria Grönsaker att grilla t.ex. paprika, zucchini och aubergine
- Valfritt tillbehör t.ex. färskpotatis, quinoa eller bulgur
Instruktioner
- Blanda ihop 2 dl Crème fraiche, lätt, 1 tsk Dijonsenap, saften från 1 st Citron 2 msk Dill och Salt och peppar i en skål.
- Pensla marulken och grönsakerna med Olivolja och krydda med Salt och peppar.
- Grilla marulken och grönsakerna på medelvärme i cirka 5-6 minuter på varje sida tills fisken är genomstekt.
- Servera den grillade marulken tillsammans med grönsakerna, såsen och ev tillbehör. Garnera med en citronklyfta och en dillkvist.
658 kr
Fångstmetod: Vildfångad