Lax i kokosmjölk
Portioner: 3
En hälsosam gryta, kryddig och syrlig med kokosmjölk. Lax tillsätts i denna version av rätten, men du kan även använda räkor eller varför inte både och? Gillar du starkare smaker tag i mer chili!
Ingredienser
- 500 gram Laxryggsfilé
- 2 nypa färsk korriander
- 1 st Lime
- 2 kryddmått salt (använd helst fisksås istället för salt)
- 2 kryddmått chilipulver eller chiliflakes
- 2 kryddmått paprikapulver
- 1 st Stor rödlök
- 3 st Vitlöksklyftor
- 4 dl Kokosmjölk
Instruktioner
- Skär den tinade laxen i lagomt stora bitar, salta och peppra bitarna en aning.
- Finhacka vitlök och rödlöken, sätt på stekpannan på lagom värme.
- Olja en kastrull eller gutjärnspanna, fräs vitlök och rödlök, blanda i chilipulver och paprikapulveret.
- Blanda i kokosmjölken med röd currypasta och fisksås (eller salt).
- Lägg i laxbitarna och låt sjuda 4-6 minuter, smaka av, eventuellt mer krydda.
- Servera i djuptallrik med färsk korriander eller basilika och lite pressad lime.