Lax i kokosmjölk

Portioner: 3
En hälsosam gryta, kryddig och syrlig med kokosmjölk. Lax tillsätts i denna version av rätten, men du kan även använda räkor eller varför inte både och? Gillar du starkare smaker tag i mer chili!

Ingredienser

  • 500 gram Laxryggsfilé
  • 2 nypa färsk korriander
  • 1 st Lime
  • 2 kryddmått salt (använd helst fisksås istället för salt)
  • 2 kryddmått chilipulver eller chiliflakes
  • 2 kryddmått paprikapulver
  • 1 st Stor rödlök
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 4 dl Kokosmjölk

Instruktioner

  • Skär den tinade laxen i lagomt stora bitar, salta och peppra bitarna en aning.
  • Finhacka vitlök och rödlöken, sätt på stekpannan på lagom värme.
  • Olja en kastrull eller gutjärnspanna, fräs vitlök och rödlök, blanda i chilipulver och paprikapulveret.
  • Blanda i kokosmjölken med röd currypasta och fisksås (eller salt).
  • Lägg i laxbitarna och låt sjuda 4-6 minuter, smaka av, eventuellt mer krydda.
  • Servera i djuptallrik med färsk korriander eller basilika och lite pressad lime.
Share on Facebook