Hummerpasta

Portioner: 4
Den här pastarätten är en av våra favoriter och vi gillar den bäst tomatbaserad, men det går även bra utan tomater. Den heter Linguine all’astice på italienska, det är en lyxig rätt men förvånansvärt lätt att tillaga.
Tips! Det går också bra att använda tapas gambas eller vanliga räkor istället för hummer, det blir lika gott.

Ingredienser

  • 2 st Hummer (tinade)
  • 60 ml Vitt vin
  • 300 gram Passerade tomater
  • 0.5 tsk Krossade chiliflakes
  • 3 st Vitlöksklyftor, finhackade
  • 55 ml Olivolja
  • 250 gram Färsk spahgetti
  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • 2 nypa Hackad persilja (vid servering)

Instruktioner

  • Lägg upp undersidan av hummern, där magen är, skiva dem vertikalt i två. Krossa klorna med baksidan av kniven så att köttet lätt kan dras ut. Lägg hummerköttet i en skål.
  • Koka upp vatten i en kastrull till pastan. När vattnet kokar, tillsätt salt. Koka pasta enligt det antal minuter som står i förpackningen.
  • Värm en kastrull och fräs på vitlök och chiliflakes med olivolja. Vänta någon minut och häll därefter på vinet och sätt värmen på medelvarmt.
  • Efter cirka 2 minuter, tillsätt passerade tomaterna & en nypa av den hackade persiljan och ställ ned värmen något.
  • Låt puttra i ytterligare ca: 15 minuter. Tillsätt några matskedar vatten så den inte blir för tjock.
  • När det är 3 minuter kvar, lägg i hummerköttet i såsen. Vänta 3 minuter till.
  • Ta pastan som är nu klar och blanda ihop allt försiktigt.
  • Krydda med salt & peppar.
  • Strö över resten av persiljan och servera!
Share on Facebook
448 kr
Fångstmetod: Vildfångad