Grillade Tapas gambas med hetta

Portioner: 2 pers
Ett populärt grillrecept med Tapas Gambas och en kalorisnål sås med lite hetta till smaken som är perfekt för sommaren.

Equipment

  • Grillspett

Ingredienser

  • 500 g Tapas Gambas med skal (Funkar samt med andra sorters stora räkor)
  • 2 st Vitlöksklyftor finhackade
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 1/2 tsk Chiliflakes
  • 1/2 st Citron saften
  • 2 msk Olivolja
  • Salt och Peppar , efter smak

Till såsen

  • 1 dl Lätt creme fraiche
  • 1 tsk Chilisås
  • Salt och Peppar , efter smak

Tillbehör

  • Grillad citron
  • Råa grönsaker såsom morötter, gurka och paprika

Instruktioner

  • Blanda olivolja, finhackad vitlök, paprikapulver, chiliflakes, salt och peppar i en skål.
  • Tillsätt räkorna och blanda ordentligt.
  • Låt räkorna marinera i kylskåpet i minst 30 minuter.
  • Blanda ihop creme fraiche, chilisås, salt och peppar i en skål.
  • När räkorna har marinerat klart. Trä räkorna på grillspett och grilla på medelvärme i cirka 2-3 minuter på varje sida tills de är rosa och genomstekta.
  • Servera grillade räkor med såsen och grillad citron på sidan om, samt med råa grönsaker som tillbehör.
Share on Facebook
448 kr
Fångstmetod: Vildfångad
448 kr
Fångstmetod: Vildfångad
949 kr
Fångstmetod: Vildfångad
419 kr
Fångstmetod: Vildfångad