Grillade Tapas gambas med hetta
Portioner: 2 pers
Ett populärt grillrecept med Tapas Gambas och en kalorisnål sås med lite hetta till smaken som är perfekt för sommaren.
Equipment
- Grillspett
Ingredienser
- 500 g Tapas Gambas med skal (Funkar samt med andra sorters stora räkor)
- 2 st Vitlöksklyftor finhackade
- 1 tsk Paprikapulver
- 1/2 tsk Chiliflakes
- 1/2 st Citron saften
- 2 msk Olivolja
- Salt och Peppar , efter smak
Till såsen
- 1 dl Lätt creme fraiche
- 1 tsk Chilisås
- Salt och Peppar , efter smak
Tillbehör
- Grillad citron
- Råa grönsaker såsom morötter, gurka och paprika
Instruktioner
- Blanda olivolja, finhackad vitlök, paprikapulver, chiliflakes, salt och peppar i en skål.
- Tillsätt räkorna och blanda ordentligt.
- Låt räkorna marinera i kylskåpet i minst 30 minuter.
- Blanda ihop creme fraiche, chilisås, salt och peppar i en skål.
- När räkorna har marinerat klart. Trä räkorna på grillspett och grilla på medelvärme i cirka 2-3 minuter på varje sida tills de är rosa och genomstekta.
- Servera grillade räkor med såsen och grillad citron på sidan om, samt med råa grönsaker som tillbehör.
448 kr
Fångstmetod: Vildfångad
448 kr
Fångstmetod: Vildfångad
949 kr
Fångstmetod: Vildfångad
419 kr
Fångstmetod: Vildfångad