Fisk- och skaldjurssoppa

Ingredienser

  • 500 gram Torskrygg
  • 200 gram Skalade räkor
  • 1 knippe, Persilja
  • 1 st Citron
  • 3 msk Smör
  • 2 msk Vetemjöl
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Purjolök
  • 1 pint Saffran
  • 2 dl Grädde
  • 5 dl Vatten
  • 2 dl Vitt vin
  • 2 st Fiskbuljongstärningar
  • 1 halv, Färsk fänkål

4 portioner

    Instruktioner

    SOPPAN

    • Strimla purjon, fänkålen och vitlöken. Fräs dem med en del av smöret och saffran i en gryta
    • Tillsätt vatten, vin och buljongtärningar och låt koka i ca 5 minuter
    • Tillsätt grädden och tomaterna, som skalats och hackats

    FISKEN

    • Skär torskryggen i 2 centimeter stora kuber
    • Lägg dem i grytan och låt koka ca 5 minuter

    GÖR FÄRDIGT OCH SERVERA

    • Red av mjölet som rörts ut i tre matskedar smör.
    • Smaka av med pressad citron och vitpeppar.
    • Tillsätt hackad persilja och de skalade räkorna strax före servering
    Share on Facebook
    1095 kr
    Fångstmetod: Vildfångad
    Fångstområde: Barents hav
    1095 kr
    Fångstmetod: Vildfångad